Профессор-оқытушылар құрамы

Қазіргі уақытта кафедра құрамына 30 оқытушы кіреді, оның ішінде 3 ғылым докторы, 11 PhD (оның ішінде 3 қауымдастырылған профессор) және 5 ғылым кандидаты, 9 магистр, 2 шетелдік ғалым (ОНАПТ, Украина және Тәжікстан Технологиялық Университеті, Тәжікстан),  5 сениор-лектор, 3 ассистент. Сондай-ақ, биыл оқу-әдістемелік және ғылыми жұмыстарды табысты үйлестіретін 4 маман-практика оқу қызметіне алынды.

Кафедраны басқарған ғалымдар: экономика ғылымдарының кандидаты, профессор Курмангалиев С.Г., техника ғылымдарының кандидаты, доцент Ибрагимова Л.М., техника ғылымдарының кандидаты, Арыстанова Г.А., техника ғылымдарының кандидаты Нурмуханбетова Д.Е.

2009 жылдың қаңтар айынан қазіргі уақытқа дейін кафедраны т.ғ.д., проф. м.а. Уажанова Раушангүл Улангазиевна басқаруда.

Уажанова Раушангуль Улангазиевна - ҚР БҒМ-гі 2013 жылға Жоғару Оқу Орындарының «Үздік оқытушысы» грантының иегері, 2022 жылы ҚР Ғылым және жоғары білім министрлігінің «Ғылымды дамытуға сіңірген еңбегі үшін» төсбелгісімен марапатталған.

2023 жылы ғылым мен техниканың дамуына ерекше үлес қосқан ғалымдар мен мамандарға мемлекеттік ғылыми стипендия тағайындалды. Уажанова Р.У. ғылыми инновациялық жобалардың сарапшысы (Ресей), диссертациялық кеңестің мүшесі (PhD), АК төрағасы, «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламалары тобының докторантурасына қабылдау емтихан комиссиясының мүшесі, диссертациялық кеңестің мүшесі, 300-ден астам ғылыми еңбектердің, бірқатар өнертабыстар мен оқу-әдістемелік құралдардың авторы, PhD докторанттарының ғылыми жетекшісі, оның ішінде Стандарттау және сертификаттау, Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі білім беру бағдарламасы бойынша 6 PhD докторы, 35-тен астам техника ғылымдарының магистрі қорғалды. жетекшілігімен PhD докторанттарының ғылыми жетекшісі болып табылады.А.Сағынов атындағы ҚарМТУ ОӘБ ЖБТ «Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша)» бағыты бойынша кеңес мүшесі.

Профессор Ахметсыдыков Н.Н. - 2020 жылғы НААР бас рейтингісінде ТОП-50-ге кіреді, Қазақстан Республикасының ғылымын дамытудағы еңбегі үшін төс белгісінің иегері, Қазақстан Республикасының ғылымын дамытуға сіңірген еңбегі үшін төсбелгісінің (2005), өнертабыс саласындағы жетістіктердің III Республикалық байқауының дипломымен және Шапағат-2006 жүлдесінің, «Үздік университет оқытушысы» мемлекеттік грантының, Астанаға 10 жыл медалінің иегері, биологиялық өнімдердің дамуы саласында, кадрлар дайындауға белсенді атсалысады, Қазақстан Республикасының агроөнеркәсіптік кешенін ұлттық нормативтік-техникалық құжаттарды келісу туралы азық-түлік қауіпсіздігі мәселелері бойынша жетекші халықаралық ұйымдармен агрономиялық зерттеулер жөніндегі халықаралық орталығының (СИРАД, Франция), жоғары ауыл шаруашылығы Монпелье мектебінде (SupAgro, Франция), теориялық және тәжірибелік технология және биологиялық дәрі-дәрмектер, диагностикалық құралдар өндіру саласындағы, азық-түлік қауіпсіздігі мәселелері дағдыларды сәйкес оқытады, студенттердің, магистранттардың, докторанттардың ғылыми жұмыстардың жетекшісі болып табылады. Сондай-ақ Ахметсадықов Н.Н. «Алтын сапа» президентінің 15-ші марапаттау рәсімінде Қазақстанның үздік отандық тауар өндірушісі ретінде «Ұлы дала елі» қолшатыр брендін пайдалану құқығы ел брендін халықаралық нарықтарда ілгерілету құқығына ие болды.

PhD докторы Тәттібаева Д.Б. (Erasmus Mundus-2011 грантының иегері (Испания, (PhD)), 2020 жылы Сантьяго-де-Компостелло университетінде докторлық диссертациясын қорғады және PhD докторы дәрежесіне ие болды.

Ассоциирленген профессор Изтелиева Р.А PhD докторы (2020 Алматы технологиялық университеті, «StartUp - ATU» ЖШС грантының иегері - «Kargaly Foods» (200,000 теңге) 2020. 2022-2023 оқу жылындағы ғылыми және оқу нәтижелері үшін АТУ үздік 10 оқытушысының қатарына кіреді. Ассоциирленген профессор Серікқызы М.С. - PhD докторы, «ЖОО-ның үздік оқытушысы-2020». ҚР БжҒМ "Жас Ғалым - 2022" грантының иегері. Ассоциирленген профессор Азимова С.Т. - PhD докторы, асқабақ пектинімен байытылған «Батыр» тұтас дәнді нанның инновациялық технологиясын жасағаны үшін дипломмен және алтын медальмен марапатталды. Асқабақ пектинді сығындысының инновациялық технологиясын жасағаны үшін дипломмен және алтын медальмен марапатталды. 2022-2023 оқу жылындағы Ғылыми және оқу нәтижелері үшін АТУ үздік 10 оқытушысының қатарына кіреді.

Ассоциирленген профессор Жельдыбаева А.А. – химия ғылымдарының кандидаты. Жельдыбаева А.А. оқытылатын пәндер бойынша 10 электрондық курс, 9 пән бойынша 45 ЦОР әзірледі, 2-дәрежелі "Үздік электрондық курс" дипломымен марапатталды, 65-тен астам ғылыми еңбегі бар, оның 5-і Scopus (Скопус) деректер базасына кіретін журналдарға жатады, CiteScore (Сайтскор) бойынша процентиль көрсеткіші ғылыми салалардың бірі бойынша кемінде 35, оның ішінде тамақ және қайта өңдеу саласы және тамақ қауіпсіздігі жөніндегі уәкілетті орган ұсынған басылымдардағы 12 ғылыми мақала, ҚР БҒМ ОӘБ-ЖББ ұсынған 4 оқу құралы бар, агроөнеркәсіптік кешен саласындағы ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу мақсатында 16.10.2023 және 05.01.2024 жылдар аралығында Швейцария Конфедерациясының «Swiss School of Higher Education» университетінің Швейцария мектебінде Болашақ «500 ғалым» бағдарламасы бойынша ғылыми тағылымдамадан өтті.

2022-2023 оқу жылындағы ғылыми және оқу нәтижелері үшін АТУ ҮЗДІК 10 оқытушысының қатарына кірді.

Ассоциирленген профессор Азимова С.Т. - PhD докторы, асқабақ пектинімен байытылған «Батыр» тұтас дәнді нанның инновациялық технологиясын жасағаны үшін дипломмен және алтын медальмен марапатталды. Асқабақ пектинді сығындысының инновациялық технологиясын жасағаны үшін дипломмен және алтын медальмен марапатталды. 2022-2023 оқу жылындағы Ғылыми және оқу нәтижелері үшін АТУ үздік 10 оқытушысының қатарына кіреді. 2 жоба бойынша жауапты мердігер:

  • Жеміс шикізатын уытсыздандыратын қасиеті бар тұрақты өнімге қайта өңдеу технологиясын коммерцияландыру: 2023-2025 жж. Қаржыландыру сомасы, мың теңге: – сомасы 350 000,0 мың теңге.
  • 2024-2026 жылдарға арналған «Табиғи антиоксиданттар мен биологиялық белсенді заттармен байытылған күнделікті рационға пайдалы тағам өнімдерін дайындау технологиясын әзірлеу» BR24993031 жобасы.


Ассоциирленген профессор Тунгышбаева У.О. – PhD дәрежесіне ие, Тунгышбаева У.О өндірістік өтілі 10 жылды құрайды. Cоңғы 5 жылда 30-дан астам ғылыми еңбектері жарық көрді, Scopus базасына кіретін 8 ғылыми мақала, ҚР БҒМ КОКСОН тізбесіне енгізілген басылымдарда 9 ғылыми мақала, 2 оқулық, Хирша -3 индексі бар, №67 «Тамақ өнімдерінің технологиясы, сапасы және қауіпсіздігі» техникалық комитетінің жауапты хатшысы болып табылады, Сағынов атындағы ҚарМТУ ММ-нің «Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша)» бағыты бойынша кеңес мүшесі болып табылады, «Болашақ» бағдарламасы бойынша «500 ғалым» агроөнеркәсіптік кешен саласындағы зерттеулерді жүргізу мақсатында Швейцария Жоғары білім мектебі Швейцария Конфедерациясының Университетінде 16.10.2023 және 01.05.2024 аралығында ғылыми тағылымдамадан өтті.

Мардар Марина Ромиковна, техника ғылымдарының докторы, профессор, Одесса ұлттық технологиялық университетінің халықаралық байланыстар жөніндегі проректоры, сонымен қатар АТУ-дің құрметті профессоры, кафедра мүшесі, жыл сайын магистранттар мен докторанттарға сабақ жүргізеді және докторанттардың ғылыми жетекшісі.

Өткен 2020-2023 оқу жылында кафедра штатында 85% магистрант оқытушылар жұмыс істейді. Кафедраның профессорлық-оқытушылық құрамының кәсіби рейтингінің қорытындысы бойынша 1-3 орын алады. Кафедра оқытушылары ғылыми жетекшілік жасап, магистранттар мен докторанттармен сабақ жүргізеді.

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз