Профессор-оқытушылар құрамы

2025-2026 жылы кафедра құрамына 27 оқытушы кіреді, оның ішінде 4 ғылым докторы, 17 PhD (оның ішінде 5 қауымдастырылған профессор) және 2 ғылым кандидаты, 4 магистр, 2 шетелдік ғалым (ОНАПТ, Украина және Росбиотех, РФ, Мәскеу). Сондай-ақ, биыл оқу-әдістемелік және ғылыми жұмыстарды табысты үйлестіретін 5 маман-практика оқу қызметіне алынды.

Кафедраны басқарған ғалымдар: экономика ғылымдарының кандидаты, профессор Курмангалиев С.Г., техника ғылымдарының кандидаты, доцент Ибрагимова Л.М., техника ғылымдарының кандидаты, Арыстанова Г.А., техника ғылымдарының кандидаты Нурмуханбетова Д.Е.

2009 жылдың қаңтар айынан қазіргі уақытқа дейін кафедраны т.ғ.д., проф. м.а. Уажанова Раушангүл Улангазиевна басқаруда.

Уажанова Раушангуль Улангазиевна -  ҚР БҒМ-гі 2013 жылға Жоғару Оқу Орындарының "Үздік оқытушысы" грантының иегері, 2022 жылы ҚР Ғылым және жоғары білім министрлігінің «Ғылымды дамытуға сіңірген еңбегі үшін» төсбелгісімен марапатталған.

2023 жылы ғылым мен техниканың дамуына ерекше үлес қосқан ғалымдар мен мамандарға мемлекеттік ғылыми стипендия тағайындалды.

Уажанова Р.У. ғылыми инновациялық жобалардың сарапшысы (Ресей), диссертациялық кеңестің мүшесі (PhD), АК төрағасы, «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламалары тобының докторантурасына қабылдау емтихан комиссиясының мүшесі, диссертациялық кеңестің мүшесі, 300-ден астам ғылыми еңбектердің, бірқатар өнертабыстар мен оқу-әдістемелік құралдардың авторы, PhD докторанттарының ғылыми жетекшісі, оның ішінде Стандарттау және сертификаттау, Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі білім беру бағдарламасы бойынша 7 PhD докторы, 40-тан астам техника ғылымдарының магистрі қорғалды. жетекшілігімен PhD докторанттарының ғылыми жетекшісі болып табылады. А.Сағынов атындағы ҚарМТУ ОӘБ ЖБТ «Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша)» бағыты бойынша кеңес мүшесі.

Профессор Ахметсыдыков Н.Н. - 2020 жылғы НААР бас рейтингісінде ТОП-50-ге кіреді, Қазақстан Республикасының ғылымын дамытудағы еңбегі үшін төс белгісінің иегері, Қазақстан Республикасының ғылымын дамытуға сіңірген еңбегі үшін төсбелгісінің (2005), өнертабыс саласындағы жетістіктердің III Республикалық байқауының дипломымен және Шапағат-2006 жүлдесінің, «Үздік университет оқытушысы» мемлекеттік грантының, Астанаға 10 жыл медалінің иегері, биологиялық өнімдердің дамуы саласында, кадрлар дайындауға белсенді атсалысады, Қазақстан Республикасының агроөнеркәсіптік кешенін ұлттық нормативтік-техникалық құжаттарды келісу туралы азық-түлік қауіпсіздігі мәселелері бойынша жетекші халықаралық ұйымдармен агрономиялық зерттеулер жөніндегі халықаралық орталығының (СИРАД, Франция), жоғары ауыл шаруашылығы Монпелье мектебінде (SupAgro, Франция), теориялық және тәжірибелік технология және биологиялық дәрі-дәрмектер, диагностикалық құралдар өндіру саласындағы, азық-түлік қауіпсіздігі мәселелері дағдыларды сәйкес оқытады, студенттердің, магистранттардың, докторанттардың ғылыми жұмыстардың жетекшісі болып табылады. Сондай-ақ Ахметсадықов Н.Н. «Алтын сапа» президентінің 15-ші марапаттау рәсімінде Қазақстанның үздік отандық тауар өндірушісі ретінде «Ұлы дала елі» қолшатыр брендін пайдалану құқығы ел брендін халықаралық нарықтарда ілгерілету құқығына ие болды.

Ассоциирленген профессор Серікқызы М.С. - PhD докторы, «ЖОО-ның үздік оқытушысы-2020». ҚР БжҒМ "Жас Ғалым - 2022" грантының иегері.

Ассоциирленген профессор Азимова С.Т. - PhD докторы, асқабақ пектинімен байытылған «Батыр» тұтас дәнді нанның инновациялық технологиясын жасағаны үшін дипломмен және алтын медальмен марапатталды. Асқабақ пектинді сығындысының инновациялық технологиясын жасағаны үшін дипломмен және алтын медальмен марапатталды. 2022-2023 оқу жылындағы Ғылыми және оқу нәтижелері үшін АТУ үздік 10 оқытушысының қатарына кіреді. 2 жоба бойынша жауапты мердігер:

-Жеміс шикізатын уытсыздандыратын қасиеті бар тұрақты өнімге қайта өңдеу технологиясын коммерцияландыру: 2023-2025 жж. Қаржыландыру сомасы, мың теңге: – сомасы 350 000,0 мың теңге.

-2024-2026 жылдарға арналған «Табиғи антиоксиданттар мен биологиялық белсенді заттармен байытылған күнделікті рационға пайдалы тағам өнімдерін дайындау технологиясын әзірлеу» BR24993031 жобасы.

        Ассоциированный профессор Тунгышбаева У.О. – PhD дәрежесіне ие, өндірістік еңбек өтілі 10 жылды құрайды. Соңғы 5 жылда 35-тен астам ғылыми еңбегі жарияланған, соның ішінде Scopus базасына енген 8 ғылыми мақала, ҚР БҒМ КОКСОН тізіміне кіретін басылымдарда 15 ғылыми мақала, 2 оқулық жарық көрген. Хирш индексі – 3. Тунгышбаева У.О. №67 Техникалық комитетінің «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы, сапасы және қауіпсіздігі» бойынша төраға орынбасары болып табылады. Ол «Болашақ – 500 ғалым» бағдарламасы аясында 2023 жылдың 16 қазанынан 2024 жылдың 5 қаңтарына дейін Швейцария Конфедерациясындағы «Swiss School of Higher Education» университетінде агроөнеркәсіптік кешен саласы бойынша ғылыми тағылымдамадан өтті.

Крюкова Елизавета Вячеславовна, «Азық-түлік қауіпсіздігі» кафедрасының профессоры, ФГБОУ ВО «Ресей биотехнологиялық университеті» (РОСБИОТЕХ), техникалық ғылымдар докторы, профессор.  Зерттеу салалары мен бағыттары: азық-түлік кәсіпорындарының сапа мен қауіпсіздік менеджменті жүйелері, интеграцияланған менеджмент жүйелері, азық-түлік қауіпсіздігі, техникалық реттеу, стандарттау, сәйкестікті бағалау, жаңа азық-түлік өнімдерін әзірлеу.Зерттеу салалары мен бағыттары: азық-түлік кәсіпорындарының сапа мен қауіпсіздік менеджменті жүйелері, интеграцияланған менеджмент жүйелері, азық-түлік қауіпсіздігі, техникалық реттеу, стандарттау, сәйкестікті бағалау, жаңа азық-түлік өнімдерін әзірлеу.

Мардар Марина Ромиковна – техника ғылымдарының докторы, Одесса ұлттық технологиялық университетінің «Маркетинг, кәсіпкерлік және сауда» кафедрасының профессоры, сондай-ақ АТУ-дың құрметті профессоры. Ол кафедра мүшесі болып табылады, жыл сайын магистранттар мен докторанттарға дәріс өткізеді және докторанттардың ғылыми жетекшісі болып табылады.

Сериков Мақсат Серікұлы, PhD, ассистент-профессор – сапа менеджменті және интеграцияланған менеджмент жүйелері, соның ішінде ISO 9001 «Сапа менеджменті жүйелері», ISO 14001 «Экологиялық менеджмент жүйелері» және ISO 45001 «Еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау менеджменті жүйелері» стандарттары, азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету және тамақ өнеркәсібі саласындағы стандарттарды әзірлеу, өнімді стандарттау және сертификаттау, сондай-ақ сынақтардың метрологиялық қамтамасыз етілуі және өлшеу әдістерін верификациялау мәселелерімен айналысады. Ерекше назар патенттану және зияткерлік меншік нысандарын құқықтық қорғауға аударылады. Практикалық тұрғыда ғылыми жұмыс хроматография саласындағы талдамалық зерттеулермен (инженер-хроматографист), сондай-ақ халықаралық және ұлттық талаптарға сәйкес өлшеулердің анықталмағандығын есептеумен байланысты.

Тойшиманов Мақсат Рисбекұлы, PhD, ассистент-профессор. Зерттеу салалары мен бағыттары: кәсіпорын сапасы мен қауіпсіздігі, азық-түлік қауіпсіздігі, стандарттау, сертификаттау және метрология.

2025–2026 оқу жылында кафедраның кадрлық құрамы 95% ғылыми дәрежесі бар оқытушылардан тұрады. Кәсіби рейтинг нәтижелері бойынша кафедра профессор-оқытушылар құрамы 2-орынды иеленді. Кафедра оқытушылары магистранттар мен докторанттарға ғылыми жетекшілік жасап, сабақтар жүргізеді.

Факультеттің кафедралары

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
8:30-дан 17:30-ға дейін байланыстамыз